Leren armbanden

Kwaliteit van het leer

Leren armbanden van Terra Genova zijn gemaakt van Italiaans leer van hoogwaardige kwaliteit. In Toscane wordt het leer van Terra Genova op traditionele wijze gelooid. Wij gebruiken de bovenkant van de leren huid, het beste deel van het leer. Daardoor zie je in het het leer van Terra Genova de prachtige natuurlijke tekening in het leer. De armband zal ook na verloop van tijd door het dragen wat donkerder worden aan de randen. Door dit ‘vintage’ effect wordt de leren armband steeds mooier en steeds meer jouw persoonlijke sieraad.

Natuurlijk gelooid leer is een materiaal met hier en daar onvolkomenheden. Dit zorgt er echter juist voor dat een leren armband van Terra Genova meer uitstraling heeft dan de meeste andere leren armbanden.

 

Verwerking van het leer

Voor de dikkere leren armbanden van Terra Genova worden 2 lagen leer exact op de juiste dikte gemaakt, verlijmd en op maat gesneden zodat de verzilverde elementen er strak om heen zitten. Bij dit type leren armbanden is de lengte stabiel en zal er ook na verloop van tijd nauwelijks verschil in lengte van de armband optreden. Bij de leren wikkel armbanden wordt 1 laag leer gebruikt en is het mogelijk dat het leer iets soepeler en soms ook iets langer wordt na verloop van tijd. Dit is de natuurlijke elasticiteit van het leer. Dit type leren armband zoals de Wrapper, kunnen daarom ook iets strakker besteld worden.

De collectie van Terra Genova omvat zowel heren armbanden als dames armbanden van leer.

Nieuwste leren armbanden